Kørelæreruddannelse

Er jobbet som kørelærer noget for dig? Ja, det er et spørgsmål, som kan være svært at svare på.

Hvad indebærer jobbet, hvilke krav stilles der til dig, hvor længe varer uddannelsen og hvad koster det. Disse og flere ting vil vi i det efterfølgende prøve at give nogle svar på.

Jobbet som kørelærer

At være kørelærer er et spændende og varieret arbejde. Der er nye udfordringer hver dag. Hvem møder op næste gang der starter hold. Er det kun unge, er der ældre, folk med specielle behov, er det altid kun folk, som taler dansk? Det skal nævnes, at de alle kommer med samme formål, nemlig at erhverve kørekort. Det er folk, som med stor glæde ser frem til, at erhverve det eftertragtede kørekort og som alle kommer med en positiv indstilling. Så er du typen der kan lide at komme i kontakt med mange forskellige mennesker hver dag og selv kunne planlægge din arbejdsdag, er du allerede godt på vej.

Krav der stilles til dig

Du behøver ikke nogen speciel baggrund. Bare du er fyldt 24 år og har kørekort til ALLE kategorier, dog ikke bus. Derudover skal du også som minimum have et almen voksent pædagogisk grundkursus (eller tilsvarende). Du skal kunne opfylde helbredskrav svarende til en taxachauffør/lastbilchauffør. Du må heller ikke være straffet efter straffelovens § 78, stk 2, dvs. sædelighedsforbrydelser osv. Er disse betingelser opfyldt kræves der bare noget gå på mod og lidt fritid til hjemmearbejde.

Hvem er vi

I køreskolen er vi 3 kørelærere, som alle er særlig godkendte kørelærere, hvilket giver ret til at uddanne kørelærere. Vi har uddannet kørelærere siden 1990, til alle kategorier. Vi har som kørelæreruddannere ført mere end 100 aspiranter til kørelærer eksamen. De mange aspiranter er kommet helt fra Esbjerg, Holstebro, Skagen, Århus og mange andre steder i Jylland for at blive uddannet kørelærere hos os i Aalborg. At de kommer så langt fra, for at læse ved os i Aalborg, ser vi som en god anbefaling fra tidligere aspiranter, som har været yderst tilfredse med undervisningen.

Hvad skal læres

Uddannelse som kørelærer kræver et indgående kendskab til færdselslære, bilens indretning og udstyr, mekanisk fysik og køreteknik, pædagogik og undervisningsteknik.
Der stilles krav om at man som aspirant, fører mindst en elev til køreprøve. Dvs. at man i teori og praktik skal føre en elev igennem et helt undervisningsforløb.

Selve prøven

Prøven til kørelæreruddannelsen er delt op i 2 trin, forprøven og den praktiske prøve.
Forprøven, er en skriftlig prøve med 45 spørgsmål, hvor der skal krydses af med ja eller nej(Multiple choice). Disse spørgsmål omhandler undervisningsplanen, den plan man skal undervise elever efter, og her må højst 6 spørgsmål være forkert besvaret.
Forprøven kan kun aflægges i juni og december.
Den praktiske prøve er meget mere omfattende en forprøven. Den foregår over en dag, hvor der skal undervises elever, man bliver overhørt i egenviden (denne overhøring foretages af den underviser man er vant til. Mange steder overlader man det til prøvekommisionen!!), undervisning af elev i skolevognen samt egenkørsel.
Den praktiske prøve kan kun aflægge i maj og november.

Hvad gør jeg nu

Hvis du mener at dette er den rette uddannelse for dig og du har modet på at gå i gang, så ring og aftal tid for en personlig samtale. Her kan du stille de spørgsmål der nok er dukket op for naturligvis er det ikke muligt at remse alle detaljer op på denne side. Er du interesseret i at se hvordan undervisningen foregår, kan vi aftale en dag du kan komme og høre på, eller du kan prøve at køre med bag i skolevognen og få en ide om hvad det vil sige at være kørelærer.

Tilmeld hold

Vil du gerne begynde på et hold, så er du meget velkommen til at ringe til Tlf. 40 78 92 99 eller Tlf. 40 88 14 68

Kontakt informationer:

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, ønsker at tilmelde dig et hold eller noget helt andet.


  • 40 78 92 99 eller 40 88 14 68
Vejgaard
Hadsundvej 56a
9000 Aalborg


Hasseris
Svendsgade 24
9000 Aalborg

  • Vestbyen
    Svendsgade 24
    9000 Aalborg